neljapäev, 10. august 2017

30. juulist kuni 3. augustini toimus Võrtsjärve õppekeskuses kalastuslaager. Võrumaalt sai osaleda 4 kodutütart ja 4 noorkotkast. 
Ülevaate laagrist on kirja pannud ja pildid teinud Maarja Langus. 
Esimene päev möödus meeleolukalt. Palju uut ja huvitavat on juba esimese päeva jooksul omandatud, näiteks paljudel oli täna võimalus püüda esimest korda kala, olla Võrtsjärve ääres ja saada teadmisi üldiselt kalapüügi ja nendega seostuvate seaduste kohta. Teised noored, kes juba varem kala olid püüdnud, said uuesti õnge kätte haarata. Kuna täna näkkas hästi, siis said Limnoloogia keskuse kalad kõhud täis.
Peale pisikest kalastamist liikusime majutuspaika, et saada endale neljaks ööks kodu, kus ennast välja puhata ja kõhud täis süüa. Enne öörahu tegime veel väikse jalutuskäigu ujumiskohta, et saada värskendust raske päeva järel. Järgmised neli päeva on ees ootamas kalarohked!

Teine päev kalastuslaagris oli väsitav. Hommikul kell üheksa oli äratus ning seejärel saime kõhud ilusasti täis süüa. Kuna täiskõhuga on halb tegutseda, saime veidike vaba aega, et toad kontrolliks korda seada ja toitu seedida. Kui need vajalikud tegevused tehtud, oli aeg jalga panna kummikud ja sammuda õue, kus meid ootasid ees juhendajad ning õnged. Kõik vajalik kaasas, läksime puhkekeskusest veidike eemale, Võrtsjärve äärde kala püüdma. Algus polnud paljulubav, kätte oli saadud ainult paar särge. Kuid peale maitsvat lõunasööki näkkas peaaegu kõigil. Ärevus oli  suur, kui üks noorhärra tõi välja havi! Kuid kuna see oli alamõõduline, siis lasime havipoja tagasi vette elu nautima. Kalad püütud, läksime tagasi puhkekeskusesse, et veidike süüa. Kõhud täidetud, saime õues kalu puhastada. Päris mitmel noorel oli see esimene kord kala rookida, seega oleme jälle kogemuse võrra rikkamad!
Hiljem, peale õhtusööki, saime lõbutseda õues, mängides erinevaid mänge. Mõlemad tiimid olid tublid!
Õhtu lõpetuseks tegime veel pisikese tagasisideringi ning saimegi tuppa, kus meid ootas juba soe voodi.

Kalastuslaagri kolmas päev oli elamusterohke. Äratus oli varasem kui tavaliselt, sest esimest korda laagri jooksul saime osa hommikuvõimlemisest. Kõik olid kohe palju ärksamad ning energiat jagus kogu päevaks. Peale maitsvat hommikuputru saabus buss ja sõitsime Oiu sadamasse, et seal õnged vette lasta. Terve päeva veetsime sadamas, vahel käisime ka vahetustega paadisõidul, mille ajal saime kala püüda. Et tagasi majutuspaika saada, pidime sõitma purjekaga "Laura". Kuna ilm muutus veidi tuulisemaks ja vihmasemaks, muutus sõit natukene ekstreemsemaks. Puhkekeskuses oli meil aega valmistada ette enda "Vaba lava" etteasteid. Kell üheksa sai alguse meie n—ö improteater, kus lavastasime erinevaid  telesaateid. Kõik etteasted olid väga huvitavad ja ilmekad. Päevane kokkuvõte tehtud ja võisime oma tubadesse puhkama minna.
Viies ja ühtlasi ka viimane päev kalastuslaagris oli meeldejääv. Meeldejääv selle poolest, et esimene kord kõikide laagrite jooksul pole kunagi olnud kell 4.45 äratust. Ärkasime sel kellaajal sellepärast, et läksime võrke vaatama, täpsemini linnuvõrke Vaibla linnujaamas. Sinna juurde oli plaanitud ka üks pisike matk Vaibla linnujaama ja tagasi. Mõnus energiasööst päeva alguseks. Linnujaamas saime näha, kuidas rõngastatakse erinevaid linde ning missugune näeb välja lindude rändekaart. Peale kõike seda hakkasime viimast korda oma ajutise kodu poole tagasi kõndima. Tagasi majutuspaigas, saime minna oma vooditesse, kuna äratus oli varajane ning kes see ikka viimasel laagriööl magaks. Seega saime me paar tunnikest mõnusasti põõnata.
Päeva jooksul koristasime ära toad, tegime testi, kus oli vaja teada eelnevatel päevadel saadud infot kalandusega seonduvast.
Ja oligi käes aeg ära teha lõpurivistus, kus said auhinnad eelneval päeval võistelnud meeskonnad ning parimad testitegijad.
Kojusõit oli lõbus ja buss rõkkas laulust. Kõik noored olid jälle kogemuse võrra rikkamad!








Kommentaare ei ole: